Zamesiti testo od 1/2 kgr brašna, 1 praška za pecivo, 200 gr margarina, 2 kašike milerama, malo soli i 1 žumanceta.
Testo podeliti na 2 dela:
veci deo testa (2/3) uzeti za dno, a manji deo (1/3) za poklopac pite. Uzeti plitku okruglu tepsiju, pa 2/3 testa staviti na dno prethodno namazano margarinom i podići ga uz zidove suda.
Preko testa staviti fil, pa ostatak testa, koje treba prstima pritisnuti uz prethodno stavljeno testo, tako da se dobije potpuno zatvoren, čvrst rub. Premazati ga belancetom, probušiti slamkom na sredini, da može da izlazi para, pa ga peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se lepo ne ispeče.
Fil:
1,5 kgr slatkog kupusa probariti u slanoj vodi, dobro ocediti i iseckati. 2 glavice crnog luka sitno iseckati, pa prodinstati na malo masnoće, dodati sečen kupus i sve jos malo prodinstati, tako da sva tečnost ispari. Dodati biber, sitno seckani peršun i 3 - 4 tvrdo kuvana jajeta isečena na kocke.