Da bi hleb imao mekanu koru a ako je priprema bila u redu (dobro izradjeno testo, nadolaženje i pečenje), izvaditi hleb iz rerne i samo ga uspraviti
(može u tepsiji u kojoj je pečen,ako nije ona iz rerne), i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi, produžava se proces tištenja (para prolazi dužinom hleba)
i daje mekoću korici koja ostaje takva duže vreme. Ukoliko hleb ne pojedete za jedan dan, možete ga staviti u najlon kesu i ne držati ga duže tako od
dva dana (zadržava mekoću, ne suši se). Nije potrebno nikakvo premazivanje posle pečenja. To se moze uraditi i pre nego počnete peći veknu.
Nakvašenom rukom potapkati po hlebu i to je to. Probajte i ovo: pre pečenja nakvasiti ruku uljem pa sa rukom premažite već nadošao hleb i stavite da se peče, ulje mu neda da se pravi debela korica.
Ako ga samo pokvasite vodom ,kora koja je debela samo omekša ali debela kora je još uvek tu.Probajte i videćete rezultat!