Potrebno je: 1 kgr mlade boranije, 5 glavica crnog luka, 2 paprike, 5 paradajza, so, aleva paprika, ulje.
Boraniju oprati, očistiti, preseći na pola i obariti u slanoj vodi. Za to vreme luk sečen na rebra i papriku sečenu na kolutove
propržti na ulju. Kada omekša, dodati paradajz isečen na tanke kolutove. Posoliti i poprašiti alevom paprikom.
U vatrostalnu posudu sipati malo ulja, staviti red oceđene obarene boranije, pa red mešavine luka, paradajza i
paprike i tako dok se sve ne utroši. Odozgo treba da bude boranija, a preko nje nekoliko kolutova sečenog paradajza.
Posoliti, naliti vodom u kojoj je kuvana boranija, poprskati sa malo ulja i staviti u rernu da se peče.
Boraniju oprati, očistiti, preseći na pola i obariti u slanoj vodi. Za to vreme luk sečen na rebra i papriku sečenu na kolutove
propržti na ulju. Kada omekša, dodati paradajz isečen na tanke kolutove. Posoliti i poprašiti alevom paprikom.
U vatrostalnu posudu sipati malo ulja, staviti red oceđene obarene boranije, pa red mešavine luka, paradajza i
paprike i tako dok se sve ne utroši. Odozgo treba da bude boranija, a preko nje nekoliko kolutova sečenog paradajza.
Posoliti, naliti vodom u kojoj je kuvana boranija, poprskati sa malo ulja i staviti u rernu da se peče.