Potrebno je: šolja šampinjona, 2 komada belog mesa, paketić lisnatog testa,glavica crnog luka, 2 kašike putera ili ulja, šolja bešamela(1 kašika margarina, 2 ravne kašike brašna, 1/4l mleka) , 1/2 šolje struganog sira,kašikica ljute aleve paprike, kašikica peršunovog lista, biber, so.
Priprema:
crni luk sitno iseckajte i propržite na puteru. Dodajte šampinjone isečene na listiće i belo meso isečeno na kockice. Pirjanite poklopljeno tri minuta pa skinite poklopac i dalje pirjanite da voda ispari. Dodajte bešamel, jos malo pirjanite, pa začinite alevom paprikom i biberom.
Posolite, skinite s vatre, dodajte peršun i polovinu struganog sira. Polovinu odmrznutog lisnatog testa razvucite preko pokvašenog pleha, tako da i stranice pleha budu obložene testom. Izručite pripremljenu masu, pa poklopite korom od druge polovine testa. Pospite parmezanom
i pecite u pećnici oko 40 minuta.
Priprema:
crni luk sitno iseckajte i propržite na puteru. Dodajte šampinjone isečene na listiće i belo meso isečeno na kockice. Pirjanite poklopljeno tri minuta pa skinite poklopac i dalje pirjanite da voda ispari. Dodajte bešamel, jos malo pirjanite, pa začinite alevom paprikom i biberom.
Posolite, skinite s vatre, dodajte peršun i polovinu struganog sira. Polovinu odmrznutog lisnatog testa razvucite preko pokvašenog pleha, tako da i stranice pleha budu obložene testom. Izručite pripremljenu masu, pa poklopite korom od druge polovine testa. Pospite parmezanom
i pecite u pećnici oko 40 minuta.