500 gr srednjih kora500 kg sira 5 jaja 1/2 l mleka 1 dl ulja 1 kašičica soli (zavisno koliko je sir slan) oko 300 gr spanaća ili zelja
Dobro oprati zeleniš i iseckati (ako imate multipraktik, onda samo iskidajte, lepo će ga samleti)
Rernu zagrejati na 220C .Umutiti zajedno jaja, sir, ulje, mleko i onda ubaciti presni spanać / zelje i to je fil.
Nauljiti pleh, dole jednu celu koru, a ostale kore prepoloviti. Zamočiti koru koju ste zguzvali u fil,
sasvim malkice iscediti i takve "grudve" redjati jednu do druge.
Ako vam slučajno preostane fila, preliti od gore. Možete da pospete susamom, lepo izgleda. Ostaviti da odstoji jedno 20-tak minuta.
Peći 15 min na 220C, onda smanjiti na 150C i peći još tačno sat.
Dobro oprati zeleniš i iseckati (ako imate multipraktik, onda samo iskidajte, lepo će ga samleti)
Rernu zagrejati na 220C .Umutiti zajedno jaja, sir, ulje, mleko i onda ubaciti presni spanać / zelje i to je fil.
Nauljiti pleh, dole jednu celu koru, a ostale kore prepoloviti. Zamočiti koru koju ste zguzvali u fil,
sasvim malkice iscediti i takve "grudve" redjati jednu do druge.
Ako vam slučajno preostane fila, preliti od gore. Možete da pospete susamom, lepo izgleda. Ostaviti da odstoji jedno 20-tak minuta.
Peći 15 min na 220C, onda smanjiti na 150C i peći još tačno sat.