Čokolade:
kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje 150 gr. čokolade, 150 gr. šećera i 1 dl vode.Kada masa
postane gusta, skloniti sa vatre i dodati kašičicu butera ili ulja i sa još toplom glazurom preliti tortu.
Prženog šećera:
150 gr. šećera pržiti uz stalno mešanje dok ne dobije svetlo mrku boju i tako vruću preliti preko torte.
Bela glazura:
u 150 gr. prah šećera staviti jedno belance i sok od pola limuna. Masu dugo mešati sve dok ne postane
jednolično gusta i bela masa sa kojom premazivati tortu i na kraju tortu staviti u mlaku rernu da se
glazura stvrdne.
Vanile:
180gr. vanil šećera i 3 kašike hladne vode dobro mešati dok se ne zgusne , dobijenom masom premazati
tortu.
- za svaku voćnu tortu može se koristiti voće iz zamrzivača
- za domaćice koje nisu informisane, table želatina i vanil-šipke se kupuju u apotekama
- u pojedinim tortama lešnik i badem mogu zameniti orasi
- sve krem torte i poslastice mogu se zamrzavati kao i lisnata i druga testa
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)