Potrebno za testo:
300gr. brašna 2 jajeta 1/2 l. mleka malo soli
Potrebno za grilijaš:
100gr. kristal šećera kesica vanilin šećera 50gr. badema ili lešnika malo ulja
Potrebno za krem:
1/2 l mleka 4 jajeta 125gr. šećera pola šipke vanile ili vanilin šećer 50gr. brašna 1dl. maraskina Priprema:
Zamesiti testo od jaja, mleka, brašna i trunke soli.
Za grilijaš masu u manju posudu staviti šećer, vanilin šećer, nekoliko kapi vode i zagrevati dok šećer ne požuti,
dodati iseckan badem ili lešnike, izmešati i vruće izručiti na tanjir ili pleh namazan uljem. Kada se ohladi,
izlomiti na komadiće i istucati ili samleti.
Za krem, umutiti jaja sa šećerom i brašnom, postepeno dodavati provrelo mleko i mešati na slaboj temperaturi
dok se ne stegne. Kad se ohladi, umešati grilijaš i maraskino. pržiti palačinke, svaku premazati kremom,
preklapati na četvoro i redjati u podmazanu vatrostalnu ciniju. Posuti šećerom u prahu i zapeći u umereno
zagrejanoj pećnici.