Sastojci: 650 gr pasiranog kestena150 g mlevenog oraha150 gr putera 0,5 dcl vode 3 kašike šećera 2 paketića vanilin šećera 2-3 kašike ruma1 šlag pena u konzervi ili 2 dcl slatke pavlakeglazura 100-150 gr putera 100-150 gr čokolade za kuvanje Način pripreme: Vodu, šećer, vanilin šećer i rum kratko prokuvati i ostaviti da se hladi. U izrađeni putar dodaj kesten pire, prokuvanu vodu i orahe. Masu dobro zamesiti i oblikovati rolat.Formiranu rolat smestiti na postolje za posluživanje i preliti čokoladnom glazurom. Sve staviti u hladnjak par sati (najbolje ostaviti preko noći) pre posluživanja. Servirati uz šlag. Posluživanje Glazuru napravite tako da stavite puter i namrvljenu čokoladu u posudu i na laganoj vatri pustite, uz stalno mješanje, da se mase povežu.Napomena : ne dozvolite da puter slučajno prekipi jer inače sve možete baciti ( neće se povezati )