150 g praške šunke, šunkarice, mesnate slanine, parizera ili od svega po malo; 150 g trapista, kačkavalja, sira u kriškama ili švapskog sira; 150 g kiselih krastavaca, (ne mora) 3 jajeta, 1/2 čaše ulja, 1- 1,5 čaša jogurta, mleka ili pavlake 1,5 - 2 čaša brašna, 1 kesica praška za pecivo, 1-2 kašičice soli.
Priprema:
Iseckati sitno šunkaricu, sir, krastavce. Umutiti žumanca, dodati so, brašno ulje, jogurt. i ubaciti seckano. Dodati utučena belanca. Sve dobro izmešati i staviti u dobro podmazan pleh veličine 40x30 cm. Namazati mašću, posuti brašnom pa susamom, usuti testo, poravnati, posuti susamom. Ugrejati rernu na 200, pa smanjiti na 180 i peći 20 minuta. Služiti uz jogurt ili pivo.