Sastojci: 1 kg brašna 1 supena kašika soli 5 supenih kašika šećera 1 svež kvasac 1/2 litra mleka 200 grama margarina 1/2 kg maka 1/2 kg šećera 2 kašike griza Priprema: U 4 dl toplog mleka rastvoriti kvasac, dodati brašno, margarin, 5 kašika šećera, 1 kašiku soli, sve zamesti i nekoliko puta premesiti u kratkim razmacima dok se testo ne izjednači. Kuvati malo na ringli 1/2 kg maka, 1/2 kg šećera, 50 grama margarina, 1 dl mleka, pa dodati 2 kašike griza i ostaviti da se prohladi.Testo izdeliti na četiri dela, razvući u pravougaonik, premazati makom i saviti u štrudlu, a krajeve prilikom svakog savijanja pritisnuti da fil ne bi izlazio. Štrudlu staviti u plah tako da završetak bude na dnu. Poređane štrudle poprskati vodom i ostaviti sat vremena u plehu da rastu. Peći na 150 stepeni oko sat vremena. Gotove štrudle ponovo poprskati i ostaviti da se ohlade.