Potrebno je:
- 3 parčeta tost hleba, glavica crnog luka- 3 čena belog luka, krastavac, 1 crvena i 1 žuta paprika- 850 g paradajz soka, kašičica mlevenog kima- 2 kašike vinskog sirćeta, 5 kašika maslinovog ulja- so, biber, peršunov list
Ostraniti koricu od hleba, pa ga iseći na kockice. Crni i beli luk očistiti i iseći. Krastavac i paprike očistiti i prepoloviti. Jednu polovinu povrća iseći na veoma sitne kockice, pa ih tako pripremljene ostaviti sa strane. Drugu polovinu krastavca i paprika iseći na krupnije komade. Staviti ih u dublju posudu i dodati crni i beli luk, gust sok od paradajza, kockice tosta, kim i sirće pa sve ispasirati. Pritom u ovu smesu postepeno i u tankom mlazu dodavati ulje. Supu posoliti i pobiberiti, pa ostaviti na hladno mesto oko 30 minuta. Hladnu supu servirati u duboke tanjire. Posuti je pripremljenim sitno seckanim krastavcem i paprikom. Peršun oprati i iseći, pa njime posuti supu.