Kada je grožđe obrano, stavlja se u muljaču i mulja se. Kada se dobijena oceđena tečnost ( od belih i crvenih sorti grožđa ) odmah otoči, stavi u bure, zatvori i ostavi da stoji par meseci ( da vri) dobije se belo vino. Kada se izmulja grožđe i otoči se nakon par dana (crvene i crne sorte grožđa), pa se zatvori i ostavi da stoji par meseci (da vri) , dobija se crveno vino. Ukoliko se otače nakon 13 dana , pa se zatvori i ostavi da stoji par meseci (da vri) , dobija se slatko crno vino. Otakanjem nakon 21 dan , dobija se oporo jako crno vino. Bure u koje se otače vino mora imati slavinu na 20-tak cm od dna jer se prilikom vrenja i odležavanja stvara talog. Svako vino ima u buretu po površinu skramu koja ga na neki način i štiti, te se vino iz bačve toči i konzumira sve dok ne počne da izlazi mulj, tj. skrama. Kada je vino provrelo može iz bačve da se istoči u flaše, hermetički se zatvori plutom i voskom, pa se tako čuva. Poželjno je u tom slučaju da se flaše povremeno okreću.