Potrebno je:
- 200 g margarina, 400 g brašna
- 1 žumance, 1 jaje
- 200 g čistog mesa pastrmke
- 200 g mesa lososa (ili neke druge morske ribe)
- 1 veza peršuna
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika vinjaka, 2 dl pavlake
- ulje za kalupNamrvite brašno s margarinom, dodajte malo soli, 1 žumance i najviše 3 kašike hladne vode, pa zamesite glatko testo. Ostavite ga 1 sat u frižideru. U medjuvremenu losos narežite na kockice, posolite, pomešajte sa belancem i ostavite u frižider. Pomešajte pavlaku sa naseckanim peršunom, limunovim sokom, vinjakom i naseckanim mesom pastrmke. Posolite, pobiberite i mikserom izmutite. Veću polovinu testa razvite u krug i stavite u nauljeni duboki kalup, veličine 18 cm. Stavite trećinu lososa i na to polovinu smese mesa pastrmke. Pokrijte lososom, stavite pastrmku, tako naizmenično, da na vrhu bude losos. Razvijte preostalu količinu testa u manji krug, pokrijte njime nadev i malo pritisnite. U sredini napraviti otvor da izlazi para. Premazati razmućenim žumancem, poslažite ukrase od ostatka testa i premažite još jedanput.
Peći 40 minuta u rerni, zagrejanoj na 175 C., zatim pojačajte temperaturu na 200 C i pecite još desetak minuta.