Za 50 komada manjih sarmi :
1 kg luka iseckati i pržiti na tihoj vatri uz mešanje dok ne dobije tamno braon boju i promeni miris skroz ( malo, ali samo za nijansu miris asocira na zagorelo) Dodati 150 gr vrelom vodom dobro ispranih ljuspica od soje. Kada se to malo proprži dodati 350 gr seckanih semeki od suncokreta ili duleka ( u multipraktiku seckanih) , jednu veću glavicu seckanog belog luka, bibera, soli, aleve paprike. Ako imate, lepo je da obarite parče dimljene ribe ( sasvim malo parče, kao dečiji dlan) pa meso ribe stavite u fil a vodom nalijte sarmu. Zavijati male sarme i kuvati. Kada su skuvane ( još vri ) zagrejati malo ulja . U levu ruku uzeti kašičicu aleve paprile i malo je iskrenuti iznad suda u kome vri sarma pa preko aleve paprike polako sipati usijano ulje da cvrči preko sarme. Izuzetno je ukusna i pikantna.
1 kg luka iseckati i pržiti na tihoj vatri uz mešanje dok ne dobije tamno braon boju i promeni miris skroz ( malo, ali samo za nijansu miris asocira na zagorelo) Dodati 150 gr vrelom vodom dobro ispranih ljuspica od soje. Kada se to malo proprži dodati 350 gr seckanih semeki od suncokreta ili duleka ( u multipraktiku seckanih) , jednu veću glavicu seckanog belog luka, bibera, soli, aleve paprike. Ako imate, lepo je da obarite parče dimljene ribe ( sasvim malo parče, kao dečiji dlan) pa meso ribe stavite u fil a vodom nalijte sarmu. Zavijati male sarme i kuvati. Kada su skuvane ( još vri ) zagrejati malo ulja . U levu ruku uzeti kašičicu aleve paprile i malo je iskrenuti iznad suda u kome vri sarma pa preko aleve paprike polako sipati usijano ulje da cvrči preko sarme. Izuzetno je ukusna i pikantna.