skip to main | skip to sidebar
  • Start
  • Kalkulator
  • Energetska v.n.
  • Zdravlje

Daj griz!

Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Bon appetite... Good appetite... Guten Appetit... Prijatno!

PRAKTIČNI SAVETI

|


1. Neprijatan miris i ukus mleka koje malo zagori ukloniće se ako se mleko odmah preruči u čist sud i ako mu se doda malo soli.


2. Mleko neće zagoreti ako se sud u kome će se kuvati prethodno dobro opere hladnom vodom pa se u njega sipa mleko.

3. Da mleko ne progruša. odnosno leti brzo ne prokisne, potrebno je pre kuvanja na svaki litar mleka staviti jednu kašičicu šećera.

4. Jelo se brzo rashladi, ako se sud sa jelom stavi u drugi veći sud sa hladnom vodom koju još i posolite. So će ubrzati proces hlađenja.

5. Pregrejanoj pećnici može se smanjiti temperatura. ako se u pećnicu stavi sud sa hladnom vodom i voda će apsorbovati suvišnu toplotu.

6. U presoljeno jelo dodati malo sode blkarbone, koja će apsorbovati suvišnu so.



7. Meso stare živine će omekšatl ako se u supu u kojoj se kuva doda kašika alkohola (rakije). Meso će postati meko. a miris alkohola će ubrzo ispariti i u supi se neće osetiti.

8. Krljušt sa ribe se lako i brzo skida ako se riba pre čišćenja stavi jedan mi~
nut u vrelu vodu.

9. Ako zagrejana mast mnogo prska. dodati malo soll ili čisto zrno pasulja ili suvog graška.

10. Šargarepu ne treba strugati nožem. već je oprati u vreloj vodi I posušiti.

11. Krompiru će se sačuvati lepa bela boja. ako se u vodu u kojoj se kuva doda kašičica sirćeta.

12. Da se suvo voće pri kuvanju ne bi raspala. potrebno ga je dva časa pre kuvanje potopiti u hladnu vodu.

13. Da jaja pri kuvanju ne bi prskala. vodu u kojoj se kuvaju malo posoliti.

14. Belanca će se brzo i Iako ulupati u čvrst sneg. ako se pre mučenja ostave 20 minuta da odstoje na hladnom mestu.

15. Kuvana jaja čiste se lako od ljuske ako se neposredno iz vrele vode spuste u hladnu.


16. Konzerve od mesa treba pre otvaranja limenki spustiti u hladnu vodu i podgrevatl ih dok voda ne prokljuća. potom ih vaditi i stavljati u hladnu vodu i limenke otvarati.

17. Supa ne sme nikada jako da kuva. jer pri tome gubi ne kvalitetu.

18. Ukoliko jelo pri kuvanju prione za dno (zagori) - svejedno da li je u pitanju Varivo. meso ili mleko. odmah ga preručiti u drugu posudu, pazeći da se pri tome ne preruči i zagoreli deo. To valja učiniti spretno i pažljivo odmah. pa se ta nezgoda pri obedovanju neće ni osetiti.

19. Ugrudvana so će se iako usitnitl ako se stavi u pleh. dobro zagreje. rastrese na dasku I oklagijom usiini.

20. Mast u kojoj se prži pohovano meso ili kolači neće brzo potamniti ako u nju stavimo nekoliko zrna belog pasulja.


Ознаке: Saveti 0 коментара
Локација: Serbia
0 Responses

« Новији пост Старији пост »
Пријавите се на: Објављивање коментара (Atom)
Očekujemo vas u jednom od najlepših delova Beograda na Senjaku u Istarskoj ulici broj 27

Namirnice

  • aleva paprika
  • ananas
  • badem
  • banana
  • beli luk
  • belo vino
  • blitva
  • boranija
  • brašno
  • breskva
  • celer
  • crni luk
  • crno vino
  • cvekla
  • dimljene kobasice
  • djumbir
  • dulek
  • dunja
  • džem
  • eurokrem
  • govedina
  • grašak
  • griz
  • jabuke
  • jagnjeće iznutrice
  • jagnjeće meso
  • jagode
  • jaja
  • jogurt
  • kafa
  • kajmak
  • kajsije
  • kakao
  • karamele
  • karfiol
  • kačkavalj
  • keks
  • kelj
  • kesten
  • kikiriki
  • kivi
  • kokos
  • kore
  • kornfleks
  • krastavac
  • kreker
  • krem banane
  • krompir
  • kruške
  • kukuruz
  • kupus
  • kuvani paradajz
  • kvasac
  • lešnik
  • limun
  • lisnato testo
  • ljute paprike
  • lovorov list
  • majonez
  • mak
  • maline
  • mango
  • masline
  • med
  • mekinje
  • mleko
  • morski oraščić
  • muskatni oraščić
  • nana
  • oblande
  • orah
  • pasulj
  • pavlaka
  • peršun
  • pečurke
  • piletina
  • pirinač
  • pivo
  • praziluk
  • puding
  • pšenica
  • ratluk
  • ren
  • rum
  • sir
  • slanina
  • slatke paprike
  • smokve
  • soja
  • spanać
  • suncokret
  • susam
  • suve dimljene kosti
  • suvo groždje
  • svež paradajz
  • svinjsko meso
  • teleće meso
  • tikva
  • tikvice
  • trešnje
  • viršle
  • višnje
  • zelena salata
  • zova
  • ćuretina
  • čokolada
  • šargarepa
  • šipurak
  • šljive
  • šunka
Prijatno! - Recepti i saveti

Istaknuti post

PALAČINKE- OSNOVNI RECEPT

Ovo je recept iz "Bazara" star preko 25 godina i provereno da je odličan!!!!!! 3 jaja 250gr brašna 1/2 litra mleka 2 kašike ulja s...

Oznake

  • Deca (16)
  • Dijeta (5)
  • Domaća pića (7)
  • Džem i slatko (2)
  • Glavna jela (84)
  • Kremovi i filovi (19)
  • Osvežavajući napici (5)
  • Palačinke (26)
  • Peciva (30)
  • Pite (54)
  • Pizza (2)
  • Poslastice (66)
  • Posna jela (77)
  • Predjela (21)
  • Riba (27)
  • Rolati i štrudle (41)
  • Roštilj (3)
  • Salate (51)
  • Saveti (67)
  • Sladoledi (7)
  • Slano (4)
  • Slatko (1)
  • Sosovi (15)
  • Supe i čorbe (31)
  • Testenina (4)
  • torte (27)

Popularno

  • PALAČINKE- OSNOVNI RECEPT
    Ovo je recept iz "Bazara" star preko 25 godina i provereno da je odličan!!!!!! 3 jaja 250gr brašna 1/2 litra mleka 2 kašike ulja s...
  • DRONJCI ZA SUPU - KAKO IH NAPRAVITI ?
    Treba umutiti testo od 1 jaja, malo ulja i toliko brašna da se dobije gustina testa kao za palačinke.Dronjke treba staviti kada supa provri ...
  • Pileća krilca kao u KFC-u
    Ako volite pohovana pileća krilca, kao na primer ona koja pravi lanac brze hrane "Kentucky Fried Chicken", onda morate da probate ...
  • Naseckajte luk kao profesionalni kuvar!
    Tri trika i garantovano ćete impresionirati sve kojima poslužite jelo! Retko koje jelo može da se pripremi bez luka - na kockice, na k...
  • KAKO UMESITI HLEB DA BUDE MEKANA KORA
    Da bi hleb imao mekanu koru a ako je priprema bila u redu (dobro izradjeno testo, nadolaženje i pečenje), izvaditi hleb iz rerne i samo ga ...
  • KAKO NAPRAVITI KOMPOT OD BRESKVE (KAO IZ KONZERVE)
    Uspite u šerpu dosta vode i stavite je da prokuva, kad voda prokuva stavite unutra 2 kg tvrdih bresaka sa korom da se kuvaju 1 minut. Proced...
  • Kako se prže jaja?
    Čak i ako niste neki kulinarski majstor, bilo bi poželjno da znate barem da spremite jaja, koja mogu poslužiti kao zdrav doručak ili večera....
  • KUPUS NAŠ NASUŠNI - KUPUS DIJETA
    Uzeti : pet velikih glavica crnog luka, dve zelene paprike (mogu i zamrznute), jednu do dve konzerve celog paradajza, veliku glavicu kupusa ...
  • BORANIJA NA GRČKI NAČIN
    Potrebno je: 1 kgr mlade boranije, 5 glavica crnog luka, 2 paprike, 5 paradajza, so, aleva paprika, ulje. Boraniju oprati, očistiti, preseći...
  • DIJETA MAX PLANCK INSTITUTA ZA ISHRANU
    PONEDELJAK : Doručak : Kafa bez šećera (neograničeno) Ručak : 2 kuvana jajeta, spanać (malo posoljen) Večera : Jedna velika šnicla sa rošti...
Copyright (c) 2016 Daj griz!. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.