Potrebno je:
Kore
• 5 jaja
• 5 kašika šećera
• 8 kašika mlevenih oraha
• 2 kašike brašna
Crni fil
• 250 grama mlevenih oraha
• malo mleka
• 4 kašike šećera
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera u prahu
Beli fil
• 750 ml mleka
• 9 kašika brašna
• 3 kesice vanilin šećera
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera u prahu
Ostalo
• jafa keks
• sok od pomorandže Priprema :
Kore
Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, pa ispeći 2 kore.
Crni fil
Popariti 250 grama mlevenih oraha sa malo mleka zašećerenog sa 4 kašike šećera. Ohlađene
orahe sjediniti sa 200 grama margarina umućenog sa 200 grama šećera u prahu.
Beli fil
U 750 ml mleka dodati 9 kašika brašna, 3 kesice vanilin šećera i to skuvati. Kada se fil ohladi,
dodati 200 grama margarina umućenog sa 200 grama šećera u prahu.
Ređati sledećim redom: kora-beli fil-jafa keks umočen u sok od pomorandže sa čokoladnim
delom okrenutim ka belom filu-crni fil-jafa keks okrenut obrnuto od keksa u prvom redu-beli
fil-kora. Tortu premazati šlagom, čokoladnom glazurom ili preostalim filom.
Kore
• 5 jaja
• 5 kašika šećera
• 8 kašika mlevenih oraha
• 2 kašike brašna
Crni fil
• 250 grama mlevenih oraha
• malo mleka
• 4 kašike šećera
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera u prahu
Beli fil
• 750 ml mleka
• 9 kašika brašna
• 3 kesice vanilin šećera
• 200 grama margarina
• 200 grama šećera u prahu
Ostalo
• jafa keks
• sok od pomorandže Priprema :
Kore
Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, pa ispeći 2 kore.
Crni fil
Popariti 250 grama mlevenih oraha sa malo mleka zašećerenog sa 4 kašike šećera. Ohlađene
orahe sjediniti sa 200 grama margarina umućenog sa 200 grama šećera u prahu.
Beli fil
U 750 ml mleka dodati 9 kašika brašna, 3 kesice vanilin šećera i to skuvati. Kada se fil ohladi,
dodati 200 grama margarina umućenog sa 200 grama šećera u prahu.
Ređati sledećim redom: kora-beli fil-jafa keks umočen u sok od pomorandže sa čokoladnim
delom okrenutim ka belom filu-crni fil-jafa keks okrenut obrnuto od keksa u prvom redu-beli
fil-kora. Tortu premazati šlagom, čokoladnom glazurom ili preostalim filom.