|
Potrebno je za 8 osoba:
Biskvit-testo sa maslacem
150g. šumskih jagoda 80g. šećera u prahu 1 čašica ruma kuvana pena od belanca (pogledaj recept ) 1-2 kašike sitno isečenih pistaća10-12 isečenih ušećerenih tresanja10-12 svežih jagoda 1 kasika želea od ribizli ili jagoda
Napraviti biskvit-testo prema upustvu i ispeci u okruglom plehu.
Pečenu ohladjenu tortu preseci horizontalno na pola.
Pomešati jagode, šećer i rum, premazati ovim jedan deo torte i
staviti odozgo drugi. Zatim prekriti tortu trećinom pene od
belanaca i posuti je iseckanim pistaćima. Preostalu penu staviti u
"špric" sa zvezdastim umetkom i išarati tortu odozgo i sa
strane. Ukrasiti je isečenim ušećerenim trešnjama i staviti za
trenutak u rernu da pena porumeni. Na kraju poredjati na
sredinu desetak svežih jagoda i preliti ih želatinom.



