Sastojci:
250g. margarina12 kašika šećera2 žumanca250g. oraha/lešnika300g. brašna
Za fil:
5 žumanca10 kašika šećera1 vanilin šećer200g. margarina
Za preliv:
100g. čokolade za kuvanjekockica maslaca Umutiti 250g. margarina sa šećerom,dodati 2 žumanca,pa zatim orahe/lešnike i brašno.
Razvuci u tanku koru(debljine do 5 mm)i vaditi kružiće,malom modlicom ili zatvaračem za flaše.Redjati u pleh i ispeći na 200C. Za fil umutiti žumanca sa šećerom i vanilom i skuvati na pari dok se ne zgusne(kad povučete kašiku, treba da ostane vidljiv trag sve do dna šerpe).
Istopiti čokoladu u kockici maslaca ili malo ulja.Spajati ičlere pomocu kašičice fila i onda umakati jednu stranu u istopljenu čokoladu.