60 gr margarina ili maslaca1 kasika sitno seckanog peršunovog lisća3 kašike brašna5 dcl mleka2 jajeta3 kasike sitno sečene šunke, šunkarice, stišnjene ili nešto slično 1 šolja naribanog kačkavalja ili parmezana1 šolja prezli2 šolje ulja
Propržiti brašno, peršunov list na margarinu, dodati mleko da se dobije gusta ujednačena masa. Skloniti sa vatre i dodati jedno jaje, šunku i sir. Posoliti, pobiberiti i ostaviti da se malko ohladi. Od ove mase praviti loptice i pohovanju pristupiti. Moze se služiti i hladno i poluhladno, ali je bolje kada se služi toplo
Propržiti brašno, peršunov list na margarinu, dodati mleko da se dobije gusta ujednačena masa. Skloniti sa vatre i dodati jedno jaje, šunku i sir. Posoliti, pobiberiti i ostaviti da se malko ohladi. Od ove mase praviti loptice i pohovanju pristupiti. Moze se služiti i hladno i poluhladno, ali je bolje kada se služi toplo