Testo se pravi kao za hleb samo mnogo redje i sa više kvasca.
Stavite 3 šolje brašna, supenu kašiku soli, 2 supene kašike instant kvasca i zakuvajte to
toplom vodom (čula sam da neko koristi i kombinaciju kvasac i prašak za pecivo ali ja
nisam tako pravila). Znači neka testo bude redje i mekano.
Pokrijte činiju nekom krpom i pustite da nadolazi (ne koristite mikser niti prljajte prste već
samo koristitem drvenu kašiku. Ne uzbudjujte se previše i ako vam ostane koja grudvica.
Sačekajte da testo počne nadolaziti i onda ga dobro izmešajte kašikom i sve grudvice će nestati.)
Znači pošto ste pustili da testo nadodje dva puta onda dobro pobrašnite površinu jer je testo
zaista lepljivo i mekano i odvajajte komade testa koje prevaljate u brašnu tako da je okolo
dosta brašna - možete rastanjiti prstima a možete i oklagijom - neka bude dosta tanko. Ako
imate neki super oštar nož možete ih izbrazdati odozgo (može onaj što se seče pizza). Zbog
količine kvasca a i zato što je retko kad počnete da pečete pojaviće se mehurići i super će da
naraste.Pecite ih ili na foliji tako dobro zabrašnjavljenoj ili na non-stick tepsiji. Ako koristite
tepsiju čim je napunite stavite da se peku na 450 stepeni i čim počne da menja boju smanjite
na 300. Trebalo bi da bude gotovo za 10-15 minuta ali to zavisi od rerne. Kad stavite prvu
turu onda nastavite sa razvlačenjem ostalih i imate taman toliko vremena dok prve ne budu gotove.
Probajte jednom na maloj količini i verujte pravićete ih opet sutradan
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)