Samleti oko 1/2 kgr telećeg mesa od buta, pa dodati veliku zemičku nakvašenu i ocedjenu od vode, 50 gr dimljene mesnate slanine isečene na sitne kocke, 1 jaje, osoliti i pobiberiti. Izraditi masu dobro, pa formirati okrugle kotlete prečnika oko 5 cm i debljine oko 1 cm. Umočiti ih u razmućena i osoljena jaja, pa uvaljati u prosejane mrvice sa malo brašna i pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane. Služiti ih tople sa u slanoj vodi obarenim karfiolom i sosom od jaja.
Sos od jaja:
Umutiti 80 gr butera sa 3 krupna žumanceta. Penastoj masi dodati malo nastruganog morskog oraščića, kašiku oštrog brašna, pa naliti uz stalno mešanje oko 1/4 l vode u kojoj se bario karfiol.
Staviti na vatru i mešati dok se masa ne pretvori u gusti sos.
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)