Pomešati 4 šolje sitno mlevenog projinog brašna, 2 i 3/4 šolje vode i 1 kašičicu soli. Testo treba da je lepljivo.
Test:
otkinuti parče, malo ga pritisnuti između dlanova i ako ivice popucaju, dodati još vode.
Podeliti testo na 24 loptice veličine oraha (za "tako") ili 12 većih loptica (za "burito" ili "enčiladu").
Staviti na poslužavnik i pokriti vlažnom krpom. Razviti svaku tortilju jako tanko, između dva komada plastike isečene od deblje kese. Polako oguliti gornji sloj i odlepiti tortilju sa donjeg. Zagrejati teflon i peći tortilje jednu po jednu, 30-45 sekundi po strani, pritiskajući odozgo prstima da se nadigne. Vrele tortilje ređati na krpu. Kad se malo prohlade, uvitu u krpu i služiti odmah, ili ih potpuno ohladiti, staviti u ziplok kese i držati u frižideru do 1 nedelje.
|
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)



