U veći lonac nasuti dosta vode, osoliti. Staviti pripremljeno i isečeno povrće: praziluk, celer, šargarepu, crni luk, luk vlasac, belu rotkvu, beli luk, karanfilić, lorber, biber...Kuvati makar 1 sat.
Pripremiti 1 pile. Na masti propržiti crni seckani luk. Samleti svinjsko meso i hleb namočen u mleku, kao i iznutricu piletine (džigericu). Mesu dodati propržen luk, 1 jaje, so i biber. Promešati i time puniti pile. Ušiti koncem, pa pile spustiti u lonac sa povrćem i kuvati ga 1 - 1,5 sat. U lonac ubaciti i kuvati sa piletom i iseckanu i proprženu rolovanu slaninu, odnosno pancetu. Izvaditi pile, procediti bujon. Pile iseći za serviranje i uz njega posluziti obareno povrće iz lonca. U bujon zakuvati rezance ili testeninu i poslužiti kao supu.
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)