Potrebno je: filet morske ribe (plava, oslić, škarpina, zubatac) po osobi, 3 - 4 kašike maslinovog ulja, glavica crnog luka, isecenog na rebarca, 4 - 5 češnjeva belog luka, isečenog na listiće, 2 grane celera (ili 1 manji celer) isečene na kocke (krupnije), 5 - 6 paradajza, isečenih na kocke, 15 - tak kapri, 10 - tak maslinki, očišćenih od koštice i krupno isečenih, 5 dl belog vina, 1 kašika tucane paprike, so, biber U teflonskom tiganju prodinstati crni luk na maslinovom ulju (2 - 3 kašike). Dodati beli luk, nastaviti sa dinstanjem.
Dodati celer, posoliti i pobiberiti. Dinstati 3 - 4 minuta. Dodati paradajz, opet posoliti i pobiberiti i dinstati 3 - 4 minuta, uz stalno mešanje. Dodati kapre, maslinke i tucanu papriku. Promešati. U drugom tiganju na ostatku maslinovog ulja kratko propržiti posoljene i pobiberene filete ribe, sa obe strane. Ribu staviti u tiganj sa povrćem, preko povrća, i naliti belim vinom. Poklopiti i na tihoj vatri i kuvati 15 - tak minuta, povremeno protresajući tiganj.
Služiti uz obareni krompir, najbolje mladi.