Nekoliko pl.patlidžana iseći na šnite, posoliti krupnom solju i ostaviti 1 sat, da puste vodu. Samleti 750 gr jagnjećeg mesa od plećke. Na malo maslinovog ulja propržiti 1 glavicu seckanog crnog luka, 2 čena izgnječena belog luka i malo sveže majčine dušice. Preliti sa dosta belog vina, pustiti da provri, pa dodati mleveno meso, nekoliko paradajza sečenih na kolutove i listove peršunovog lista (samo otkinuti sa peteljke). Promešati i na tihoj vatri pustiti da se dinsta, dok tečnost ne ispari. Ocediti pl.patlidzan i kriške pržiti sa obe strane na maslinovom ulju. U posudi za pečenje redjati kriške pl.patlidžana, pa red dinstanog mesa i tako dok se masa ne utroši. Napraviti redji bešamel sos od malo butera i brašna (da se proprži), pa naliti mlekom i skuvati. U bešamel nastrugati malo oraščića. Preliti besamel sos odozgo, preko završnog reda pl.patlidzana
i zapeći u rerni (oko 10 minuta).
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)