Potrebno : 7 debelih kora za pitu ili gibanicu, 4 dcl pavlake, 200 g tanko sečene praške šunke, 150 g tanko sečene dimljene slanine, 200 g kečapa, 200 g ribanog parmezana, 200 g seckanih i prodinstanih šampinjona.
Priprema :
Raširiti na dasci na koju ste predhodno raširili aluminijumsku foliju prvu koru i poprskati je uljem i kiselom vodom. Preko nje
raširiti drugu koru, porskati je uljem i kiselom vodom, pa po njoj poredjati listove slanine. Treću koru premazati sa 2 dl pavlake.
Četvrtu koru poprskati uljem i po njoj rasporediti prašku šunku. Petu koru premazati kečapom. Šestu koru posuti parmezanom.
Sedmu koru poprskati uljem i po njoj rasporediti šampinjone.
Sastojci mogu po ukusu da budu pošoljeni i pobibereni.
Sada se sve kore sa alufolijom uviju kao rolat i ostave u zamrzivač na 1 sat.
Nakon toga se seku na kolutove debljine prsta i polože na podmazan pleh, s tim sto se svako parče premaže pavlakom umučenom
sa jednim jajetom. Peče se u zagrejanoj rerni na 220 C oko pola sata.