Potrebno:
1/2 l mleka,1/2 l vode,2 jajeta,malo soli,brašna po potrebi,1kg piletine,2 glavice crnog luka,so, biber, senf, peršunov list, kiseli krastavciPriprema:
Umesiti testo za palačinke i ispeći ih. Palačinke peći tanko i ostaviti ih da se ohlade malo
Fill:
Obariti pola pileta (oko 1 kg mesa). Kada se piletina ohladi, odvojiti od kostiju i samleti na mašini za meso.
Oljuštiti 2 glavice crnog luka, sitno iseckati i propržiti na ulju. Kad se luk uprži dodati samleveno pileće meso i još desetak minuta dinstati. U izdinstanu masu dodati soli po ukusu, malo bibera, dve kašičice senfa i sitno seckanu vezu peršunovog lista. Na kraju dodati 3-4 srednje rendana kisela krastavčica.
Filovanje
Na sredinu palačinke staviti kašiku fila i rastanjiti u obliku kocke velicine 4x4cm. Preklopiti levu i desnu
stranu palačinke ka sredini, a potom odozgo i odozdo, tako da se dobije kocka.
Palačinke u obliku kocke slagati na tacnu s tim da im je preklop na dole. Ostaviti u frižideru da
odstoje makar jedan sat , a onda ih pohovati . Pohovanje vršiti na klasičan način-najpre u brašno,
potom u razmuceno jaje.
Ovako pripremljene palačinke možete pripremiti i ranije i složene na tacni ostaviti u zamrzivač.
Kada vam zatrebaju za posluženje izvadite ih iz zamrzivača jedan sat ranije i pred služenje ih samo ispohujete.