Potrebno je:
- 300 g filea (čistog mesa) morske ribe- 300 g krompira, 2 glavice luka- 80 g sitnih maslina- 12 većih listova žalfije- maslinovo ulje, so, biber
Oljuštite crni luk i isecite ga na tanke rezance, pa ga rasporedite na nauljeni kalup. Ribu operite, obrišite, posolite, pobiberite i stavite na luk. Krompire oljuštite, operite, obrišite i isecite na sasvim tanke kolutove. Poslažite ih preko ribe da je potpuno prekriju. Posolite, zalijte uljem i dodajte masline. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 C.
- 300 g filea (čistog mesa) morske ribe- 300 g krompira, 2 glavice luka- 80 g sitnih maslina- 12 većih listova žalfije- maslinovo ulje, so, biber
Oljuštite crni luk i isecite ga na tanke rezance, pa ga rasporedite na nauljeni kalup. Ribu operite, obrišite, posolite, pobiberite i stavite na luk. Krompire oljuštite, operite, obrišite i isecite na sasvim tanke kolutove. Poslažite ih preko ribe da je potpuno prekriju. Posolite, zalijte uljem i dodajte masline. Peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 C.