Sastojci:
1 kg tankih kora, 1 kg višanja, šećer, ulje, šećer u prahu.Priprema:
Višnje se očiste od koštica, pošećere i malo ostave da odstoje. Kore se izdele na tri dela, malo poprskaju uljem i preko njih se slože višnje. Kore se uviju i stave u podmazan pleh. Peku se u zagrejanoj rerni 30 minuta. Ako je rerna jaka, dobro je pitu prekriti folijom, koja se kasnije skida. Ovo se radi kod onih šporeta gde rerna jače greje odozgo, nego odozdo.
1 kg tankih kora, 1 kg višanja, šećer, ulje, šećer u prahu.Priprema:
Višnje se očiste od koštica, pošećere i malo ostave da odstoje. Kore se izdele na tri dela, malo poprskaju uljem i preko njih se slože višnje. Kore se uviju i stave u podmazan pleh. Peku se u zagrejanoj rerni 30 minuta. Ako je rerna jaka, dobro je pitu prekriti folijom, koja se kasnije skida. Ovo se radi kod onih šporeta gde rerna jače greje odozgo, nego odozdo.