1 glavica kupusa srednje veličine4 glavice crnog luka2 šoljice pirinča3 paradajzaaleva paprikaulje, so, biberPropržite na ulju sitno iseckan luk, dodajte pirinač i pržite jos nekoliko minuta, zatim dodajte polovinu oljuštenog seckanog paradajza, posolite, pospite alevom paprikom, dinstajte jos malo, pa skinite sa štednjaka. Dok se nadev hladi, u vrijućoj slanoj vodi obarite glavicu kupusa. Posle desetak minuta kuvanja, ocedite vodu i isecite zadebljanja na listovima. U vatrostalnu posudu
podmazanu uljem poredjajte nekoliko listova barenog kupusa. Od ostalih listova pravite sarmice tako sto ćete na sredinu svakog lista staviti malo nadeva. Redjajte sarme u posudu, prekrijte ih seckanim paradajzom, vodom i uljem, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite duže vreme na tihoj vatri, uz povremeno dolivanje tople vode, bez mešanja.
podmazanu uljem poredjajte nekoliko listova barenog kupusa. Od ostalih listova pravite sarmice tako sto ćete na sredinu svakog lista staviti malo nadeva. Redjajte sarme u posudu, prekrijte ih seckanim paradajzom, vodom i uljem, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite duže vreme na tihoj vatri, uz povremeno dolivanje tople vode, bez mešanja.