Uzmite pirinač sa supenom kašikom, onoliko puta koliko imate godina (ako imate 40 godina, znači 40 supenih kasika). Isperite ga i naspite u teglu, a teglu potom napunite sa toplom prokuvanom vodom, zatvorite teglu i stavite je u frižider.
Svakog jutra pre uzimanja pirinča svu vodu iscediti. Uzmite jednu punu supenu kašiku pirinča i kuvajte ga 3-4 minuta bez soli.
Pirinač pojedite na prazan stomak. Preostali pirinač ponovo zalijte prokuvanom prihladjenom vodom i ostavite u frizider do sledeceg jutra. Proceduru ponavljajte svaki dan dok ima pirinča u tegli.
Pirinač se vari u crevima, a ne u želucu te njegova zrna deluju kao upijač za toksine.
Na ovaj način čiste se creva i drugi delovi organizma od toksina kao i drugih štetnih materija.
Posle uzimanja pirinča ujutru pozeljno ja da ne jedete i ne pijete najmanje 3 sata.
Posle dve nedelje počinje pravo čišćenje organizma. Toksini se izbacuju putem urina i stolice. U roku od nekoliko meseci organizam će nastaviti da se sam čisti od toksina.