7 dl mleka, dva jaja, mala kašikica soli, 2 velike kašike šećera, kašika kvasca, brašno. U mlakom mleku razmutiti kvasac, dodati jaja, so i šećer, opet dobro razmutiti i onda dodajeti brašno po potrebi. Napraviti smesu da nije ni pretvrda ni premeka. Izlupati dobro i ostavi da se diže. Nek se digne bar dva puta (što vise puta nadodju, budu bolje). Posuti sto brašnom i samo malo testo premesiti tek toliko da se ne lepi za ruke i da možete razvaljati , razvaljajte testo debelo oko 1,5 cm i vadite čašom, pecite na ulju na jačoj vatri (obavezno stavljati u toplo ulje). Ako ih hoćete puniti nečim, onda isto vadite čašom krugove, puniti jedan krug, poklopiti drugim i onda izvaditi malo manjom čašom da se krugovi spoje. Ili kad su pečene ušpricati džem sa špricom .