skip to main | skip to sidebar
  • Start
  • Kalkulator
  • Energetska v.n.
  • Zdravlje

Daj griz!

Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Bon appetite... Good appetite... Guten Appetit... Prijatno!

ISHRANA - KRVNA GRUPA A

|

Koštuničavo voće i semenke A-grupa
Orah neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kikiriki ima blagotvorno dejstvo
Kesten neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Indijski orah treba izbegavati
Makovo seme neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Badem neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lešnik neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kikiriki puter ima blagotvorno dejstvo
Semenke suncokreta neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Pistaći treba izbegavati
Susam neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Semenke bundeve ima blagotvorno dejstvo

Žitarice A-grupa
Ječam neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Integralni pirinač neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Basmati (pirinač) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Pšenične klice treba izbegavati
Pšenične mekinje treba izbegavati
Kuskus neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Durum pšenica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Belo brašno treba izbegavati
Beli pirinač neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Graham brašno neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Heljda ima blagotvorno dejstvo
Proso neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kukuruzno brašno neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kukuruzne pahuljice neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ekspandirani pirinač neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Pirinčano brašno ima blagotvorno dejstvo
Raženo brašno ima blagotvorno dejstvo
Testo sa spanaćem treba izbegavati
Sojine pahuljice treba izbegavati
Soja-granule treba izbegavati
Integralno pšenično brašno treba izbegavati
Mešavina sedam žitarica treba izbegavati
Ovsene pahuljice neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ovseno brašno ima blagotvorno dejstvo
Meso A-grupa
Jagnjetina treba izbegavati
Ovčetina treba izbegavati
Teletina treba izbegavati
Piletina neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Svinjetina treba izbegavati
Fazan treba izbegavati
Dimljeno meso treba izbegavati
Patka treba izbegavati
Guska treba izbegavati
Džigerica treba izbegavati
Govedina treba izbegavati
Zečetina treba izbegavati
Ćuretina neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Slanina treba izbegavati
Divljač treba izbegavati
Morska i slatkovodna riba A-grupa
Žablji batak treba izbegavati
Puževi ima blagotvorno dejstvo
Štuka neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Bela riba ima blagotvorno dejstvo
Rečni rakovi treba izbegavati
Rakčići treba izbegavati
Haringa treba izbegavati
Jastog treba izbegavati
Školjke treba izbegavati
Kavijar treba izbegavati
Losos ima blagotvorno dejstvo
Skuša ima blagotvorno dejstvo
Ostriga treba izbegavati
Pastrmka ima blagotvorno dejstvo
Šaran ima blagotvorno dejstvo
Rečni grgeč ima blagotvorno dejstvo
Sardina ima blagotvorno dejstvo
Lignje treba izbegavati
Bakalar ima blagotvorno dejstvo
Manić neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mlečni proizvodi i jaja A-grupa
Kamamber treba izbegavati
Kačkavalj (čedar) treba izbegavati
Edamer treba izbegavati
Ementaler treba izbegavati
Feta neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Gouda treba izbegavati
Mlaćenica treba izbegavati
Sladoled treba izbegavati
Jogurt neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Koziji tvrdi sir neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kozije mleko neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kefir neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Topljeni sir treba izbegavati
Obrano ili sa 2% masti, mleko treba izbegavati
Mocarela neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Parmezan treba izbegavati
Sir od soje (tofu) ima blagotvorno dejstvo
Mleko od soje ima blagotvorno dejstvo
Pavlaka (mezmasna) treba izbegavati
Punomasno mleko treba izbegavati
Jaja neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Švapski sir treba izbegavati
Maslac treba izbegavati
Ulja i masti A-grupa
Kukuruzno ulje treba izbegavati
Laneno ulje ima blagotvorno dejstvo
Ulje iz kikirikija treba izbegavati
Suncokretovo ulje treba izbegavati
Maslinovo ulje ima blagotvorno dejstvo
Susamovo ulje treba izbegavati
Ulja iz jetre bakalara neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Hleb i peciva A-grupa
Baget neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Pecivo od pšeničnih mekinja treba izbegavati
Crni ovseni hleb treba izbegavati
Maces (macat) pšenični treba izbegavati
Raženi hleb 100%-ni neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Režene pahuljice neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Hleb od više vrsta žitarica treba izbegavati
Integralni pšenični hleb treba izbegavati
wasa hleb (dvopek) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Povrće A-grupa
Artičoke ima blagotvorno dejstvo
Avokado neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Bambusovi izdanci neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Brokoli ima blagotvorno dejstvo
Krompir treba izbegavati
Cukini (italijanske tikvice) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Beli kupus treba izbegavati
Peršunov koren ima blagotvorno dejstvo
Crne masline treba izbegavati
Beli luk ima blagotvorno dejstvo
Pečurka Šitake treba izbegavati
Pečurke uzgajane treba izbegavati
Mirođija treba izbegavati
Keleraba ima blagotvorno dejstvo
Karfiol neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Prokelj neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kelj ima blagotvorno dejstvo
Masline (zelene) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Patlidžan treba izbegavati
Paradajz treba izbegavati
Peršun ima blagotvorno dejstvo
Crvena paprika treba izbegavati
Praziluk ima blagotvorno dejstvo
Rotkvice neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Zelena salata ima blagotvorno dejstvo
Žuti kukuruz neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Šargarepa ima blagotvorno dejstvo
Špargla neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Spanać ima blagotvorno dejstvo
Tofu ima blagotvorno dejstvo
Ren ima blagotvorno dejstvo
Tikvice ima blagotvorno dejstvo
Krastavac neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crni luk ima blagotvorno dejstvo
Crveni kupus treba izbegavati
Celer neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mladi luk neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Zelena paprika treba izbegavati
Mahunarke A-grupa
Beli pasulj neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Domaće sočivo ima blagotvorno dejstvo
Suvi beli pasulj treba izbegavati
Šareni pasulj treba izbegavati
Crveni pasulj treba izbegavati
Crveno sočivo ima blagotvorno dejstvo
Crvena sojina sačma ima blagotvorno dejstvo
Boranija ima blagotvorno dejstvo
Zeleni grašak neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Voće A-grupa
Borovnica ima blagotvorno dejstvo
Jabuka neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ananas ima blagotvorno dejstvo
Suve šljive ima blagotvorno dejstvo
Banana treba izbegavati
Limun ima blagotvorno dejstvo
Trešnje ima blagotvorno dejstvo
Urme neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ogrozd neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Jagode neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crne ribizle neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kupina ima blagotvorno dejstvo
Smokve ima blagotvorno dejstvo
Lubenica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Grejpfrut ima blagotvorno dejstvo
Kivi neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kokos treba izbegavati
Kruška neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Malina ima blagotvorno dejstvo
Mandarina treba izbegavati
Mango treba izbegavati
Pomorandža treba izbegavati
Breskva neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Papaja treba izbegavati
Crvena ribizla neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crno grožđe treba izbegavati
Kajsija ima blagotvorno dejstvo
Dinja treba izbegavati
Šljive neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Belo grožđe neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Začini A-grupa
Alge neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Jabukovo sirće treba izbegavati
Anis neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lovorov list neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Žuti šećer neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Bosiljak neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ljuta paprena nana neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kajen biber (papričica) treba izbegavati
Kari neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Čokolada neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Čubar neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Cimet neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Beli šećer neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Belo vinsko sirće treba izbegavati
Beli biber treba izbegavati
Crni mleveni biber treba izbegavati
Beli luk ima blagotvorno dejstvo
Javorov sirup neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mirođija neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kapri treba izbegavati
Kardam neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Korijander neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kim neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kukuruzni skrob neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kurkuma neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Majoran neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Mačija metvica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Vlašac neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Origano neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Paprika (začin) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Peršun ima blagotvorno dejstvo
Ruzmarin neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Šafranika neutralno,može se uzimati u manjim količinama
So neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Biber sa Jamajke neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Karanfilić neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Muskatni oraščić neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Soja sos ima blagotvorno dejstvo
Tamarind neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Estragon neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Tartar sos neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Ren ima blagotvorno dejstvo
Vanila neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crveni biber treba izbegavati
Crveno vinsko sirće treba izbegavati
Žalfija (kadulja) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Dodaci jelima A-grupa
Džem (od preporučenog voća) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Turšija sa mirođijom neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kečap treba izbegavati
Majonez treba izbegavati
Med neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Senf ima blagotvorno dejstvo
Dresing za salate (nizak sadržaj masnoća, od preporučenih začina) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Worčester sos treba izbegavati
Žele (od preporučenog voća) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lekoviti čajevi A-grupa
Aloja ima blagotvorno dejstvo
Zova neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Čičak ima blagotvorno dejstvo
Ljuta nana neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Hajdučka trava neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Šipurak ima blagotvorno dejstvo
Ehinaceja (purpurni zvončići) ima blagotvorno dejstvo
List jagode neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Tetrljan (beli) neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Glog ima blagotvorno dejstvo
Ženšen ima blagotvorno dejstvo
Maslačak koren, lišće neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Đumbir ima blagotvorno dejstvo
Lipa neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Majčina dušica neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kamilica ima blagotvorno dejstvo
Hmelj neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kukuruzna svila neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lucerka ima blagotvorno dejstvo
Valerijana (odoljen) ima blagotvorno dejstvo
Lišće maline neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Podbel lišće neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Bela breza lišće neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kantarion ima blagotvorno dejstvo
Sena neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Lincura, koren neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Kora hrasta neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Zeleni čaj ima blagotvorno dejstvo
Žalfija neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Napici A-grupa
Dijetalna osvežavajuća pića treba izbegavati
Ostala osvežavajuća pića treba izbegavati
Belo vino neutralno,može se uzimati u manjim količinama
Crni čaj treba izbegavati
Crni čaj bez kofeina treba izbegavati
Kafa bez kofeina ima blagotvorno dejstvo
Koka Kola treba izbegavati
Espreso kafa ima blagotvorno dejstvo
Pivo treba izbegavati
Ishrana za krvnu grupu A

Meso i riba (jednom nedeljno)
izuzetno korisno: šaran, smuđ, bakalar, skuša, štuka (ništa od mesa).
izbegavati: svo meso i prerađevine osim neutralnih piletine i ćuretine, kao i ribu i morske plodove osim onih koji su blagotvorni ili neutralni poput tunjevine, štuke, ili jesetre.

Mleko, mlečni proizvodi, jaja (ne više od jednom nedeljno)
ništa nije posebno blagotvorno, kao i kod tipa O, dok su mladi beli sirevi, feta, kefir i voćni jogurt neutralni.
izbegavati: masne, žute, stare i prevrele sireve, krem sireve, punomasno mleko, puter, sladoled.

Povrće (2 do 5 puta, sirovo i bareno)
izuzetno korisno: šargarepa, bela zelen, spanać, beli i crni luk, praziluk, zelena salata i lisnato povrće, sočivo, brokoli, cvekla, ren, keleraba, kelj, maslačak, perssun, repa.
izbegavati: kupus, paradajz, zrnasto povrće, plavi patlidžan, pečurke, masline, ljute papričice, crvenu i žutu papriku, crveni i beli krompir.

Voće (3 do 4 puta nedeljno)
izuzetno korisno: kajsije, kupine, borovnice, trešnje, ribizle, limun, grejpfrut, ananas, sveže i suve šljive, smokve.
izbegavati: banane, dinje, pomorandže, mango, kokos
(izuzetno preporučljivi sokovi od kajsija, šargarepe, celera, trešanja, grejpfruta, ananasa, i limunada).

Brašno, cerealije, semenke
izuzetno korisno: kikiriki, semenke od bundeve, zobene pahuljice, hleb od soje, pirinčana peciva.
izbegavati: belo brašno, pistaće, obogaćen hleb, veštačke paste i prelive.

Začini
izuzetno korisno: beli luk, džindžer, meso, soja sos, senf.
izbegavati: biber, alevu i mlevenu papriku, kapar, sve vrste sirćeta, ulje od suncokreta...

Čajevi i pića
izuzetno blagotvorno: kamilica, kafa, zeleni čaj, crveno vino.
izbegavati: pivo, koka-kolu i ostala gazirana pića, crne čajeve.

Ознаке: Saveti 5 коментара
5 Responses
  1. Анониман Says:
    25. октобар 2010. 15:41

    imam krvnu grupu a a obozavam jogurt, ga pijem da li je to dobro.


  2. Šta jesti... Says:
    5. април 2012. 14:08

    Bukvalno ne smem ništa da jedem ako ćemo po ovom spisku..negde sam pročitala da oni koji imaju A krvnu grupu ne bi smeli čak ni šampinjone da jedu,a to mi je u toku posta sastavni deo kuhinje jer zamenjuje meso ...


  3. nn Says:
    1. јануар 2013. 20:16

    Kada pogledam ovaj spisak za moju krvnu grupu, skontam da sam celi život jeo upravo ono što trebam da izbegavam, a izbegavao ono što ima blagotvorno dejstvo. Pored toga pušim 1 paklu cigareta dnevno, redovno pijem pivo, imam jako stresan posao i ne bavim se sportom. Dakle, trebao bih biti već mrtav.
    Inače, ne patim ni od kakvih hroničnih bolesti, imunitet mi je jači od HIV-a, prehladu ili grip ne pamtim kad sam poslednji put imao, imam 110 kg, izrastao sam do 191 cm visine, imam visok IQ (barem tako tvrde doktori :D), krvnu sliku lekari koriste kao referncu za zdravog čoveka, nemam bora niti sam ćelav, zubi, nokti i koža su mi kao u bebe, a imam i čestu i stabilnu erekciju.
    Tako da ova priča o ishrani prema krvnim grupama pada u vodu. Nemojte ljudi slušati ove pseudo-naučnike, i jedite sve i svašta pa ćete živeti i više od 100 godina. Krenite sa ovim sajtom, recept po recept i bićete rumeni i srećni. Ko mi ne veruje, nek se javi mogu sve da dokažem na sebi.


  4. Boban Jerinic Says:
    12. август 2015. 20:14

    Nemam ni ja nikakvih problema, visok sam 187cm, a težak negd.e 83kg. Ima nekih5-6 godina, a možda i više da nisam iš'o kod lekara a radim u školi, osim što sam skorije prekontrolisao krvnu sliku. U poslednje vreme se bavim biciklizmom i jedem više nego ranije, a takođe i unosim više proteina mesnog porekla. Slažem se u potpunosti da se ne treba preterano deranžirati ako nemaš nikakvih problema, ali ima ljudi slabijeg zdravlja i koristan mu je svaki savet, pogotovu ako to može da mu pomogne da što više izbegne terapiju medikamentima, a i kad piješ onda i malo otupiš pa ne osećaš šta ti organizam traži nego jedeš iz navike, ili da zadovoljiš već otupele receptore pa su tu u pomoći razni začini, što može da bude ok, ili neko đubre od pojačivača ukusa. Ja takođe jako volim pivo, ali zbog pohačanog treninga primećujem da mi sad odgovaraju manje količine. Dakle, ko je rekao da je ovo neka mesijanska stvar, ali ljudima koji imaju osećaj da treba nešto da usklade u ishrani daje smernice, pa će se negde u tome naći


  5. Boban Jerinic Says:
    12. август 2015. 20:25

    Samo tako udri brate, dok god bodeš mogao, a možda nekom odgovara da malo nešto nauči o sopstvenoj ishrani. Ne kažem da je otkrovenje, al' ipak postoji izreka "zdravlje na usta ulazi". I ja sam takođe zdrav, al mi ipak neka hrana više prija, a to sad ne mora da znači radikalnu promenu u shrani, samo po koja smernica, a ko je pažljivo čitao, ne treba se u potpunosti držati ove ishrane. I ja pivo volim, al ne moram da se nalivam, a po nekad je i to ok


« Новији пост Старији пост »
Пријавите се на: Објављивање коментара (Atom)
Očekujemo vas u jednom od najlepših delova Beograda na Senjaku u Istarskoj ulici broj 27

Namirnice

  • aleva paprika
  • ananas
  • badem
  • banana
  • beli luk
  • belo vino
  • blitva
  • boranija
  • brašno
  • breskva
  • celer
  • crni luk
  • crno vino
  • cvekla
  • dimljene kobasice
  • djumbir
  • dulek
  • dunja
  • džem
  • eurokrem
  • govedina
  • grašak
  • griz
  • jabuke
  • jagnjeće iznutrice
  • jagnjeće meso
  • jagode
  • jaja
  • jogurt
  • kafa
  • kajmak
  • kajsije
  • kakao
  • karamele
  • karfiol
  • kačkavalj
  • keks
  • kelj
  • kesten
  • kikiriki
  • kivi
  • kokos
  • kore
  • kornfleks
  • krastavac
  • kreker
  • krem banane
  • krompir
  • kruške
  • kukuruz
  • kupus
  • kuvani paradajz
  • kvasac
  • lešnik
  • limun
  • lisnato testo
  • ljute paprike
  • lovorov list
  • majonez
  • mak
  • maline
  • mango
  • masline
  • med
  • mekinje
  • mleko
  • morski oraščić
  • muskatni oraščić
  • nana
  • oblande
  • orah
  • pasulj
  • pavlaka
  • peršun
  • pečurke
  • piletina
  • pirinač
  • pivo
  • praziluk
  • puding
  • pšenica
  • ratluk
  • ren
  • rum
  • sir
  • slanina
  • slatke paprike
  • smokve
  • soja
  • spanać
  • suncokret
  • susam
  • suve dimljene kosti
  • suvo groždje
  • svež paradajz
  • svinjsko meso
  • teleće meso
  • tikva
  • tikvice
  • trešnje
  • viršle
  • višnje
  • zelena salata
  • zova
  • ćuretina
  • čokolada
  • šargarepa
  • šipurak
  • šljive
  • šunka
Prijatno! - Recepti i saveti

Istaknuti post

PALAČINKE- OSNOVNI RECEPT

Ovo je recept iz "Bazara" star preko 25 godina i provereno da je odličan!!!!!! 3 jaja 250gr brašna 1/2 litra mleka 2 kašike ulja s...

Oznake

  • Deca (16)
  • Dijeta (5)
  • Domaća pića (7)
  • Džem i slatko (2)
  • Glavna jela (84)
  • Kremovi i filovi (19)
  • Osvežavajući napici (5)
  • Palačinke (26)
  • Peciva (30)
  • Pite (54)
  • Pizza (2)
  • Poslastice (66)
  • Posna jela (77)
  • Predjela (21)
  • Riba (27)
  • Rolati i štrudle (41)
  • Roštilj (3)
  • Salate (51)
  • Saveti (67)
  • Sladoledi (7)
  • Slano (4)
  • Slatko (1)
  • Sosovi (15)
  • Supe i čorbe (31)
  • Testenina (4)
  • torte (27)

Popularno

  • PALAČINKE- OSNOVNI RECEPT
    Ovo je recept iz "Bazara" star preko 25 godina i provereno da je odličan!!!!!! 3 jaja 250gr brašna 1/2 litra mleka 2 kašike ulja s...
  • DRONJCI ZA SUPU - KAKO IH NAPRAVITI ?
    Treba umutiti testo od 1 jaja, malo ulja i toliko brašna da se dobije gustina testa kao za palačinke.Dronjke treba staviti kada supa provri ...
  • Pileća krilca kao u KFC-u
    Ako volite pohovana pileća krilca, kao na primer ona koja pravi lanac brze hrane "Kentucky Fried Chicken", onda morate da probate ...
  • Naseckajte luk kao profesionalni kuvar!
    Tri trika i garantovano ćete impresionirati sve kojima poslužite jelo! Retko koje jelo može da se pripremi bez luka - na kockice, na k...
  • KAKO UMESITI HLEB DA BUDE MEKANA KORA
    Da bi hleb imao mekanu koru a ako je priprema bila u redu (dobro izradjeno testo, nadolaženje i pečenje), izvaditi hleb iz rerne i samo ga ...
  • KAKO NAPRAVITI KOMPOT OD BRESKVE (KAO IZ KONZERVE)
    Uspite u šerpu dosta vode i stavite je da prokuva, kad voda prokuva stavite unutra 2 kg tvrdih bresaka sa korom da se kuvaju 1 minut. Proced...
  • Kako se prže jaja?
    Čak i ako niste neki kulinarski majstor, bilo bi poželjno da znate barem da spremite jaja, koja mogu poslužiti kao zdrav doručak ili večera....
  • KUPUS NAŠ NASUŠNI - KUPUS DIJETA
    Uzeti : pet velikih glavica crnog luka, dve zelene paprike (mogu i zamrznute), jednu do dve konzerve celog paradajza, veliku glavicu kupusa ...
  • BORANIJA NA GRČKI NAČIN
    Potrebno je: 1 kgr mlade boranije, 5 glavica crnog luka, 2 paprike, 5 paradajza, so, aleva paprika, ulje. Boraniju oprati, očistiti, preseći...
  • DIJETA MAX PLANCK INSTITUTA ZA ISHRANU
    PONEDELJAK : Doručak : Kafa bez šećera (neograničeno) Ručak : 2 kuvana jajeta, spanać (malo posoljen) Večera : Jedna velika šnicla sa rošti...
Copyright (c) 2016 Daj griz!. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.