1 belance umutiti penasto sa viljuškom, pa dodati žumance da se sjedini sa belancetom.
Dodati griz onoliko (2-3 kašike) da se dobije ne mnogo gusta masa. Vaditi i oblikovati
knedle sa viljuškom i stavljati u supu koja vri veoma polako.
So nije potrebna jer je supa slana, a masnoću u bilo kom obliku treba izbegavati.
Za knedle je najvažnije da se ne umute previše tvrdo. Bolje je umutiti ih malo mekše
i ostaviti koji minut da odstoje, pa ih vaditi kašikom i sipati u supu koja vri, ne prevše
jako. Ako se mnogo žurite, ne morate mutiti posebno belanca - može celo jaje, ali ga
treba dobro umutiti. U svakom slučaju računajte s tim da će nekad biti previše meke
(što i nije tako loše, jer se supa u tom slučaju može jesti i sa raspadnutim knedlama),
a nekad previše tvrde (sto je loše, jer se knedle neće moći pojesti). Sve je pitanje
prakse i iskustva.
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)