skip to main | skip to sidebar
  • Start
  • Kalkulator
  • Energetska v.n.
  • Zdravlje

Daj griz!

Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Bon appetite... Good appetite... Guten Appetit... Prijatno!

KAKO DA ...

|

KOCKICE LEDA U BOJI
Ako u posudice za led koje ste napunili vodom sipate malo sirupa od pomorandze, maline, mentola ili limuna dobićete kockice leda u boji koje ce oduševiti Vaše mališane.

PRODUŽITE SVEŽINU PERŠUNA
Operite i osušite strukove peršuna, odkinite listiće i iseckajte ih sitno. Stavite ih u teglu, zatvorite i stavite u frižider. Ovako pripremljen peršun možete sačuvati oko 15 dana.

TESTO ZA PALAČINKE
Ako vam se testo za palačinke lepi za tiganj i nije rastresito, dodajte čašu piva ili sneg od belanceta sa malo soka od limuna,
palačinke ce biti rastresitije i nece se lepiti.

MRLJE OD CRNOG VINA
Crno vino ostavlja ružne i trajne mrlje na stolnjaku. To možete izbeci ako isprljano mesto odmah pospete sodom bikarbonom
ili kuhinjskom solju. Posle skidanja stolnjak isperite a potom normalno perite.

KADA KUVATE KUPUS
Kada se kuva kupus, po celom stanu se siri neprijatan miris. Da bi se to izbeglo, prekrijte sšerpu u kojoj se kuva kupus
čistom krpom natopljenom sirćetom.

VOSAK OD SVEĆE
Ako slučajno kapne vosak od sveće, sačekajte da se stegne, očistite ga tupom stranom noža, mrlju koja je ostala prekrijte
tankom hartijom i preko nje predjite mlakom peglom. Ako fleka ne nestane postupak ponavljajte uvek sa čistom hartijom
dok ne upije sav vosak.

MASNE MRLJE
Masne mrlje na tkaninanama uklonicete ako ih pospete talkom, a nesto kasnije isčetkajte.

ČUVANJE HLEBA
U toplim letnjim daninma hleb ne treba uvijati u platneni salvet ili jos gore, stavljeti u polietilensku vrećicu što mnogi čine.
Tako čuvan hleb vrlo brzo uplesnivi. Najbolje je čuvati ga u metalnoj kutiji sa rupicama na poklopcu.

SKUPLJANJE DIMA
Ako u prostoriji ima dosta pušača, prostorija ce se ubrzo napuniti dimom i postati zagušljiva. Da bi se to izbeglo, upalite
običnu sveću i stavite je na sto. Ona će vrlo brzo pokupiti sav dim i neće dozvoliti nagomilovanje novog.

Ознаке: Saveti 0 коментара
0 Responses

« Новији пост Старији пост »
Пријавите се на: Објављивање коментара (Atom)
Očekujemo vas u jednom od najlepših delova Beograda na Senjaku u Istarskoj ulici broj 27

Namirnice

  • aleva paprika
  • ananas
  • badem
  • banana
  • beli luk
  • belo vino
  • blitva
  • boranija
  • brašno
  • breskva
  • celer
  • crni luk
  • crno vino
  • cvekla
  • dimljene kobasice
  • djumbir
  • dulek
  • dunja
  • džem
  • eurokrem
  • govedina
  • grašak
  • griz
  • jabuke
  • jagnjeće iznutrice
  • jagnjeće meso
  • jagode
  • jaja
  • jogurt
  • kafa
  • kajmak
  • kajsije
  • kakao
  • karamele
  • karfiol
  • kačkavalj
  • keks
  • kelj
  • kesten
  • kikiriki
  • kivi
  • kokos
  • kore
  • kornfleks
  • krastavac
  • kreker
  • krem banane
  • krompir
  • kruške
  • kukuruz
  • kupus
  • kuvani paradajz
  • kvasac
  • lešnik
  • limun
  • lisnato testo
  • ljute paprike
  • lovorov list
  • majonez
  • mak
  • maline
  • mango
  • masline
  • med
  • mekinje
  • mleko
  • morski oraščić
  • muskatni oraščić
  • nana
  • oblande
  • orah
  • pasulj
  • pavlaka
  • peršun
  • pečurke
  • piletina
  • pirinač
  • pivo
  • praziluk
  • puding
  • pšenica
  • ratluk
  • ren
  • rum
  • sir
  • slanina
  • slatke paprike
  • smokve
  • soja
  • spanać
  • suncokret
  • susam
  • suve dimljene kosti
  • suvo groždje
  • svež paradajz
  • svinjsko meso
  • teleće meso
  • tikva
  • tikvice
  • trešnje
  • viršle
  • višnje
  • zelena salata
  • zova
  • ćuretina
  • čokolada
  • šargarepa
  • šipurak
  • šljive
  • šunka
Prijatno! - Recepti i saveti

Istaknuti post

PALAČINKE- OSNOVNI RECEPT

Ovo je recept iz "Bazara" star preko 25 godina i provereno da je odličan!!!!!! 3 jaja 250gr brašna 1/2 litra mleka 2 kašike ulja s...

Oznake

  • Deca (16)
  • Dijeta (5)
  • Domaća pića (7)
  • Džem i slatko (2)
  • Glavna jela (84)
  • Kremovi i filovi (19)
  • Osvežavajući napici (5)
  • Palačinke (26)
  • Peciva (30)
  • Pite (54)
  • Pizza (2)
  • Poslastice (66)
  • Posna jela (77)
  • Predjela (21)
  • Riba (27)
  • Rolati i štrudle (41)
  • Roštilj (3)
  • Salate (51)
  • Saveti (67)
  • Sladoledi (7)
  • Slano (4)
  • Slatko (1)
  • Sosovi (15)
  • Supe i čorbe (31)
  • Testenina (4)
  • torte (27)

Popularno

  • PALAČINKE- OSNOVNI RECEPT
    Ovo je recept iz "Bazara" star preko 25 godina i provereno da je odličan!!!!!! 3 jaja 250gr brašna 1/2 litra mleka 2 kašike ulja s...
  • DRONJCI ZA SUPU - KAKO IH NAPRAVITI ?
    Treba umutiti testo od 1 jaja, malo ulja i toliko brašna da se dobije gustina testa kao za palačinke.Dronjke treba staviti kada supa provri ...
  • Pileća krilca kao u KFC-u
    Ako volite pohovana pileća krilca, kao na primer ona koja pravi lanac brze hrane "Kentucky Fried Chicken", onda morate da probate ...
  • Naseckajte luk kao profesionalni kuvar!
    Tri trika i garantovano ćete impresionirati sve kojima poslužite jelo! Retko koje jelo može da se pripremi bez luka - na kockice, na k...
  • KAKO UMESITI HLEB DA BUDE MEKANA KORA
    Da bi hleb imao mekanu koru a ako je priprema bila u redu (dobro izradjeno testo, nadolaženje i pečenje), izvaditi hleb iz rerne i samo ga ...
  • KAKO NAPRAVITI KOMPOT OD BRESKVE (KAO IZ KONZERVE)
    Uspite u šerpu dosta vode i stavite je da prokuva, kad voda prokuva stavite unutra 2 kg tvrdih bresaka sa korom da se kuvaju 1 minut. Proced...
  • Kako se prže jaja?
    Čak i ako niste neki kulinarski majstor, bilo bi poželjno da znate barem da spremite jaja, koja mogu poslužiti kao zdrav doručak ili večera....
  • KUPUS NAŠ NASUŠNI - KUPUS DIJETA
    Uzeti : pet velikih glavica crnog luka, dve zelene paprike (mogu i zamrznute), jednu do dve konzerve celog paradajza, veliku glavicu kupusa ...
  • BORANIJA NA GRČKI NAČIN
    Potrebno je: 1 kgr mlade boranije, 5 glavica crnog luka, 2 paprike, 5 paradajza, so, aleva paprika, ulje. Boraniju oprati, očistiti, preseći...
  • DIJETA MAX PLANCK INSTITUTA ZA ISHRANU
    PONEDELJAK : Doručak : Kafa bez šećera (neograničeno) Ručak : 2 kuvana jajeta, spanać (malo posoljen) Večera : Jedna velika šnicla sa rošti...
Copyright (c) 2016 Daj griz!. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.