Sastojci:
110gr. brašna1/4 kašičica soli175gr. vode3 jaja750ml sladoleda od vanile
Za preliv:
275gr. čokolade za kuvanje120ml mlake vode Priprema:
Zagrejte rernu na 200C.Podmažite pleh.Prosejte brašno na papir ili foliju. Otopite čokoladu sa vodom na pari(u posudu sa duplim dnom ili jednostavno u posudu koju se stavili iznad druge posude sa ključalom vodom). Mešajte dok se ne otopi i izjednači.Držite na toplom.
U šerpi srednje veličine zagrejte vodu i maslac do ključanja.Skinite sa vatre i dodajte brašno i so sa papira. Mešajte varjacom 1min. dok se ne umuti i smesa počne da se odvaja od zida šerpe,zatim stavite na slabu vatru i kuvajte oko 2 min.,sve vreme muteći.
Sklonite sa vatre. Umutite jedno po jedno jaje u maloj činiji i dodajte u posudu sa brašnom,dobro muteći posle svakog. Treba da dobijete sjajnu,meku masu koja se odvaja od zida šerpe i polako pada kad se ispusti iz kašike. Podelite pomoću kašike na 12 loptica i redjajte ih na pripremljen pleh. Pecite 25-30min.-dok ne dobije zlatnu-braon boju. Izvadite iz rerne i svaku malo zasecite da izadje para.Vratite u rernu,isključite i ostavite da se osuše ne zatvarajući vrata rerne.
Izvaditi sladoled iz zamrzivača i ostavite 10-tak minuta da omekša.Podelite krofnice na pola i u svaku stavite malo sladoleda. Prelijte čokoladom i odmah služite