- Mikrotalasnu pećniću ne treba koristiti za spremanje hrane nego SAMO ZA NJENO PODGREVANJE. U njoj se NE SME KORISTITI METALNO POSUĐE - sve ostalo je dozvoljeno. Ipak, treba izbegavati plastične sudove, zbog opasnosti od topljenja. Znači - PORCELAN, KERAMIKA i STAKLO.
- Sud u kojem je zagorelo jelo najlakše ćete oprati ako u njega nalijete slanu vodu i ostavite da odstoji nekoliko sati. Proces možete ubrzati ako slanu vodu u šerpi zagrejete i ostavite da ključa nekoliko minuta.
- Talog sa posuđa uklonićete ako u posuđe sipate mešavinu sirćeta i soli i ostavite da stoji oko dva sata.
- Tup nož naoštrićete ako sečivom nekoliko puta pređete preko ispupčenog oboda na dnu porculanskog tanjira.
- Kada se čaše zaglave jedna u drugoj donju čašu spustite u toplu vodu, a u gornju uspite hladnu vodu i... To je to!
- Da čaša ne bi pukla kada u nju uspete vruću tečnost čašu postavite na drvenu podlogu i vlažan salvet, a u nju stavite kašičicu. Pre sipanja možete takođe čašu zagrejati na pari.
- Da vrata ne bi škripala, a fijoke zapinjale preko šarki i mesta gde zapinje pređite grafitnom olovkom.
- Prozore ćete lakše oprati i postići bolji sjaj ako u vodu za pranje dodate šaku soli.
- Starom ćilimu povratićete boju ako ga pospete sitnom solju, dobro očetkate, istrljate mokrom krpom i kad se osuši usisate.
- Da cveće brzo ne uvene U vodu za cveće dodajte jedan aspirin. Svaki dan podsecite drške 1-2 cm. Cveću koje je već počelo da vene zamočite 1/3 stabljika u ključalu vodu i ostavite dok se voda ne ohladi. Popareni deo stabljika odsecite, a cveće stavite u svežu vodu. Ako baš "ne upali"... Cveće je ionako već počelo da vene!
- Veštačko cveće se najbolje čisti od prašine fenom za kosu.
- Abažuri za lampu od tekstilnih materijala najbolje se čiste od prašine fenom za kosu ili usisivačem, tako što ćemo ga smanjiti na minimum i skinuti papučicu, tako da ostane samo cev.