Potrebno je:
- 4 skuše, šolja obarenog pirinča
- manja glavica celera, jaje
- sok i komadici korice limuna
- so, biber, kašika maslinovog ulja
Izmešati kuvani pirinač, očišćen i krupno strugan celer, jaje, sok od limuna, so i biber, pa masom puniti očišćene skuse. Uvezati svaku skušu koncem, da nadev ne ispada, redjati na komade alufolije, premazati maslinovim uljem, dodati po mali komadić oprane limunove korice, uviti ribu u foliju i pričvrstiti krajeve na sva četiri paketića, tako da sok ne iscuri. U ekspres-lonac sipati 3 dl vode, staviti zičani umetak, po njemu poredjati u foliju uvijenu ribu, zatvoriti poklopac lonca i kuvati 8 minuta. Poslužiti uz kuvan krompir i blitvu, ili krompir-salatu.
0 Responses
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)