Sastojci: 60 g suvog grožđa60 g višanja iseckanih na četvrtine 125 g usitnjenih oraha 1/3 šolje vode 80 g smeđeg šećera 40 g putera pola kašičice sode bikarbone 1 jaje lagano umućeno 180 g brašna pola kašičice narendanog morskog orahaPriprema: Zagrejte pećnicu na 180 stepeni. Pleh za pečenje biskvita premažite sa malo putera i pospite brašnom kako bi se upio višak masnoće. Stranice pleha obložite namašćenim papirom za pečenje. Puter i suvo grožđe mešajte u posudi na laganoj temperaturi dok se puter ne otopi i dok smesa ne počne lagano ključati. Malo prohladite smesu i dodajte sodu bikarbonu. Izmešajte. Sipajte orahe, višnje, morski orah, jaje, ohlađenu masu od suvog grožđa i brašno u veliku posudu, pa mešajte drvenom kašikom dok se sve ne ujednači. Uspite masu u pripremljeni pleh i pecite 45 minuta. Ostavite biskvit u plehu 15 minuta, a zatim ga izvadite da se ohladi. Zamotajte rolat i izrežite parčad.